Paul Wesley

17. října 2010 v 19:50 | mima |  Herci

PAUL WESLEYpaul


Celé meno:  Paul Thomas Wasilewski

Mesto narodenia:  New Brunswick, New Jersey,  USA

Dátum narodenia: 23. júl 1982

Filmografia:

2004 - THE LOST RUN - ako Seth
2005 - ROLL BOUNCE - ako Troy
             CLOUD 9          - ako Jacskons Fargo
2006 - POKOJNÝ BOJOVNÍK - ako Trevor
             LENEXA, 1 MILE - ako Rick Lausier
2008 - KILLER MOVIE - ako Jake Tanner
2009 - ELSEWHERE - ako Billy
             BENEATH THE BLUE - ako Craig Morrison
            THE VAMPIRE DIARIES - Stefan Salvatore


Osobný život:

Jeho rodičia pochádzajú z Poľska. Pôvodné meno si dal zmeniť, lebo sa ťažko vyslovovalo. Tvrdí, že nové meno - Paul Wesley mu pomohlo ku kariére.
Má 3 sestry.
Hereckú kariéru mu spustila rola Seana Mckinnona v televíznom seriáli Another World, no dva roky predtým sa objavil aj v seriáli The Guiding Light. Po menších rolách dostal ponuku zahrať si postavu menom Luke Case v TV seriáli Wolf Lake a túto príležitosť využil. Objavil sa aj vo filme Minority Report, no môžeme ho vidieť aj v niektorých častiach O.C. California, Smallville, 8 jednoduchých pravidiel, či Everwood.

Prelomový film v jeho kariére, v ktorom stvárnil hlavnú úlohu, je trojdielny film Fallen - Vojna anjelov. Stvárnil v ňom 18-ročného Aarona Corbetta - sčasti človeka a sčasti anjela. Ďaľšie hlavné roly nenechali na seba dlho čakať a Paul nakrútil film Killer Movie, kde si zahral po boku Kaley Cuoco. Jednu z hlavných postáv stvárnil aj v snímkach The Russel Girl alebo Elsewhere.

V súčastnosti ho preslávila postava upíra v TV seriáli The Vampire Diaries - Upírske denníky, natáčanom podľa knižnej predlohy L.J. Smitha. Ako Stefan Salvatore - upír, ktorý nezabíja ľudí - sa dostáva do konfliktu s jeho bratom, ktorý mu chce prebrať jeho lásku.

V roku 2009 sa môžeme tešiť na jeho najnovší film Beneath the Blue.

THE VAMPIRE DIARIES- STEFAN

1.séria
Stefan predstavuje dobrého upíra, ktorý nepije ľudskú krv, ale zvieraciu. Chce sa čo najviac podobať ľuďom. To ho robí slabším. Pred tým ako sa stal upírom, zaľúbil sa do Katherine, ktorá sa s ním a jeho bratom Damonom zahravála. Damon ho za to nenávidí. Stefan prichádza do Mystic Falls aby spoznal Elenu, ktorá sa podobá Katherine. Najprv sa s ňou zbližuje práve kvôli podobnosti, no neskôr zisťuje, že Elena je presný opak Katherine a zamiluje sa do nej. O jej priazeň však uchádza aj Damon. Stefan v 1. sérií sa predstaví aj ako ten zlý upír asi také 3 alebo 4. časti. Kedy sa napije z Eleninej krvi, aby prežil . To s ním tak zamáva, že sa znova vráti k pitiu ľudskej krvi, ale nakoniec kvôli láske k Elene sa vráti na staré dobré chodničky. Ku koncu 1. série začína žiarliť na Damona, ktorý sa zblížil s Elenou. NO aj keď sa ho snaží nenávidieť, je to jeho brat a má ho rád. To sa ukáže v poslednej časti 1. série, keď mu bez zaváhania zachráni život, hoci riskuje ten svoj.
2.séria
Prichádza na scénu Katherine a ona ho chce mať pre seba. Celé tie roky si myslel, že nikdy nemiloval Katherine, že to iba ho zmanipulovala, ale v jednej časti, kde sa vratíme do minulosti zisťujeme, že Stefan bol naozaj do Katherine zamilovaný.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 11nelly16 11nelly16 | E-mail | 3. ledna 2011 v 19:19 | Reagovat

I Love You! :*

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama